onsdag 13 maj 2009

Gräddfil

Tillbaka från lunchen ligger ett nytt manus på mitt bord. En vän till förläggaren har skrivit det. Jag ska komma med synpunkter. Tror det kan få stor påverkan på utgivningsbeslutet vad jag tycker om det. Försöker nu vara extremt opåverkad av hur det har hamnat här. Jag gillar inte gräddfiler. Men jag gillar inte heller att döma folk på förhand. Nu gäller det att fokusera!

8 kommentarer:

Christin sa...

VA? Så det går till SÅ i förlagsbranschen OCKSÅ? Om man känner någon får man förtur? Bah... så besviken jag blir.

Anonym sa...

Har hört något liknande förut. Så jag är inte ett dugg förvånad, bara rejält besviken.
Varför ska jag ens försöka bli publicerad när jag inte har varit med i en dokusåpa eller känner någon förläggare....Suck!

Anonym sa...

Bara det att du nämner att det handlar om en gräddfil, trots att du inte gillar den, visar ju tydligt att gräddfilens existens har påverkat ditt sinne, oavsett om det är för eller emot manuset. Kopplingarna har börjat verka i din hjärna ...

Unknown sa...

Tyvärr är det nog så att kontakter i de flesta branscher är att föredra. Men det är klart, kan man inte skriva borde det ju vara kört i vilket fall.
Rätt? Fel?

Christin sa...

Förhoppningsvis fel :) förmodligen rätt. Om jag gör mig ett namn på låt säga... youtube, vad tror ni? Panghit? :D "Ja tjena jag ringer från FÖRLAGET och vi tänkte att eftersom du strippar på youtube till bara skinnet, tänkte vi du kanske var haj på såna där samtidsskildringar av unga flickor som viker ut sig? Säljer som smör".

Christin sa...

Så snurrigt det blev: vad jag menade var att förhoppningsvis publiceras inte osannolikt kassa texter trots att personen är offentlig och intressant. Men sanningen är nog att texterna blir publicerade, ändå. Exempelvis Carolina Gynning, även om hon är en skön tjej, så... nä.

Förlagsredaktören sa...

Rätt! Den som skriver tillräckligt bra blir utgiven oavsett kontakter. Det gäller att inte ge upp utan istället fortsätta utveckla sitt skrivande, våga visa upp sina texter och lyssna på kritik och kommentarer.

Unknown sa...

Kritik och kommentarer gör att man utvecklas. Det är bara tacka och ta emot om någon är så vänlig och ger en det. Två förläggare har gett mej kanonbra kritik och uppmuntran utan dess like. Man får upp ögonen och ser sina "misstag".

Men det är många som vill bli utgivna så ibland känns det ut som att man kanske skulle göra helt rätt i att börja knyppla istället. Men som en förläggare sa åt mej i förrgår "Du är inte en sån som ger upp"
Nä, det är jag inte, så det är väl bara att kämpa vidare, med eller utan gräddfil.

 
Blogg listad på Bloggtoppen.se